lørdag 18. januar 2014

Rullekake med banan, krem og bringebærsyltetøy (Glutenfri)


Det er ikke så mye å si om denne rullekaken - den er himmelsk god, rask å tilberede, og alltid vellykket. Som fyll kan du bruke andre ting enn banan, krem og bringebærsyltetøy, men vi synes denne blandingen er super.
Kaken stekes ved 225 grader i 5-6 minutter

DU TRENGER:

3 egg og 1 eggehvite
90 gr sukker
50 gr potetmel
1/2 ts bakepulver
2 ss kakao
FYLL:

Ca. 1 - 1 1/2 dl bringebærsyltetøy
2 bananer i tynne skiver
Ca. 2 1/2 dl stivpisket kremfløte


Pisk egg, eggehvite og sukker til en tykk eggedosis. Bland sammen potetmel, kakao, og bakepulver og sikt det i eggedosisen mens du rører forsiktig, det skal bare vendes inn. Dekk langpannen til stekeovnen med bakepapir og hell røren i formen. Sett formen midt i stekeovnen.
Mens kaken steker legger du et bakepapir litt større enn formen på kjøkkenbenken og strør på sukker. Når kaken er stekt hvelver du kaken over på det sukrede papiret, trekker forsiktig av bakepapiret som da blir liggende oppå kaken og vrir et kjøkkenhåndkle opp i lunkent vann og legger over kaken. Det siste er ganske viktig, eller vil kaken tørke og bli vanskelig å rulle.


Når kaken er helt avkjølt, dekker du ca. halve kaken med tynne bananskiver, brer over bringebærsyltetøy og pisket kremfløte på toppen. Rull forsiktig sammen, og legg kaken med skøyten ned. Du kan også bre krem over kaken og pynte med bær eller annen kakepynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar