Den beste suppen lager du selv, da vet du også med sikkerhet hva suppen inneholder. Jeg hører ofte mange si at de skal bare ha noe lettvint til middag så vi tar en posesuppe, da vil jeg si at denne suppen her lager du like raskt som en posesuppe og får garantert et mye bedre resultat. Denne suppen er ikke tilsatt noen stoffer som du ikke vet hva er, bare rene råvarer. Dette er en fyldig, velsmakende suppe som er rik på vitaminer og mineraler. Broccoli er rik på jern, A og B vitaminer og har mere C vitaminer enn appelsiner og er dessuten rik på antioksidanter, spinat er rik på jern, vitamin B6, vitamin E og viktige antioksidanter, så her er det bare stoffer som det er viktig å få i seg nok av.
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
1 stor finhakket løk
1-2 finhakket hvitløksfedd
250 - 300 gr broccoli
Ca 50 gr spinat
1 stor finhakket løk
1-2 finhakket hvitløksfedd
250 - 300 gr broccoli
Ca 50 gr spinat
Olje
4 dl kyllingkraft/grønnsakkraft
2 dl matfløte (kan bruke melk)
4 dl kyllingkraft/grønnsakkraft
2 dl matfløte (kan bruke melk)
1-2 dl melk
1/2 - 1 ts rød curry paste
Saft av 1/2 sitron
1/2 - 1 ts rød curry paste
Saft av 1/2 sitron
Salt og pepper
Ha et par ss god olje i en gryte og la løken få surre i oljen til den blir blank, det tar bare et par minutter. Tilsett broccoli i små biter/buketter, bruk også stilken på broccolien. La broccoli og løk få surre sammen et par minutter og tilsett hvitløken. Tøm over kraft og la gryten få et oppkok og kok over middels varme til broccolien er helt myk (ca. 6-7 minutter), legg i spinaten og tøm over matfløten. Kok opp og la koke et par minutter til spinaten er falt helt sammen. Kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Smak til med curry paste rørt ut i melk, sitron, salt og pepper. Er suppen for tykk så tilsett mere kraft/melk/matfløte. Suppen serveres med en klatt matyoghurt og et godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar