tirsdag 7. januar 2014

Fiskegryte med blåskjell og reker


Denne fiskegryten kan du gjøre så "hot" som du bare vil,  ved å tilsette mere chili. Du kan også bruke andre fiskesorter som breiflabb eller sei, og gjerne flere fiskesorter i samme gryte. Jeg har brukt torsk, det var den fisken jeg hadde tilgjengelig i dag. Blåskjell og anis gir gryten en fantastisk fin smak. Dette er en gryte som utmerket godt også kan brukes som gjestemat.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 600 gr fisk i biter
1 finhakket løk
1 grovhakket fennikel 
God olivenolje
1/2 - 1 stor finhakket rød chili (skrap ut stenene)
2-3 fedd finhakket hvitløk
1 stor boks hermetiske hakkede tomater
1/2 ts knuste anisfrø
Salt - pepper
Litt vann/hvitvin
Ca. 14-16 reker
1 kg blåskjell (1 pose)
Persille


Begynn med å skrubbe blåskjellene og kaste de blåskjellene som ikke lukker seg ved et lite knips.
Surr løk, hvitløk og fennikel til det blit blankt. Tilsett hermetiske tomater, knuste anisfrø, litt salt og pepper og chili, så lar du dette få surre over svak varme i 5-6 minutter. Liker du at gryten er litt "hot" bruker du en hel stor rød chili, men er du mer for den moderate smaken, bruker du halve chilien. Bare husk å skrape ut stenene.


Tilsett fisken  i biter og blåskjellene og la gryten få småkoke til fisken er kokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til gryten med mere salt og pepper om det trengs og tilsett litt vann eller hvitvin hvis den virker for tykk. Skyll rekene i kaldt vann og legg de øverst i gryten rett før servering og strø over finhakket persille. Rekene får en nydelig søtlig smak når de blir litt lune. Gryten serveres med ris eller et godt hjemmebakt brød som f.eks. focaccia, eller gjerne begge deler.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar