fredag 24. januar 2014

Entrecote med hvitløkssmør, asparges og mandelpoteter


Det går veldig mye i fisk av ymse slag hos oss for tiden så et saftig kjøttstykke nå, var helt perfekt. Entrecote er etter min smak det beste kjøttet, faktisk så synes jeg entrecote er bedre på smak enn indrefilet, det er på grunn av den fine fettmarmoreringen som entrecote har, det gjør kjøttet smakfullt og saftig.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 stk. entrecote (størrelse etter behag)
Smør
Salt - pepper
4 fedd grovhakket hvitløk

Gni kjøttet med salt og pepper en times tid før du skal begynne å steke, og la kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken.
Ha en god klatt smør i stekepannen bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger entrecoten i stekepannen. Stek kjøttet i 2 - 3 minutter på hver side, senk varmen og legg i hvitløken, så  steker du ytterligere i 1- 2 minutter til på hver side, alt etter hvor godt stekt du vil ha kjøttet, og hvor tykke kjøttskiver det er. Legg kjøttet tilside og ha litt mere smør i stekepannen så mye at du får rikelig hvitløkssmør til å øse over entrecoten når den skal serveres



TILBEHØR:

Ca. 400 gr aromasopp
4 tykke skiver bacon i terninger
6-8 asparges
Mandelpoteter

Skrell og kok potetene. Forvell aspargesen i et par minutter og del den i biter. Stek sopp og sett tilsides. Stek bacon og tilsett aspargesbitene rett før baconen er ferdigstekt. Varm soppen rett før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar