tirsdag 21. januar 2014

Croque Madam


Et flott navn på et deilig varmt ostesmørbrød som dukket opp på kafemenyene i Paris for første gang så tidlig som i 1910, og eksisterer på kafemenyene i Paris fremdeles. Ingen grunn til at du ikke skulle unne deg dett enkle men utrolig deilige ostesmørbrødet på en tirsdag.

DU TRENGER TIL 2 SMØRBRØD:

4 skiver godt brød, helst et halvfint brød
4 skiver kokt skinke
2 tykke skiver jarlsbergost (kan bruke gouda)
4 skiver tomat
2 ts god sennep
2 egg
Smør til steking


Stek skivene i litt smør på stekepannen. Smør to skiver med sennep, legg på to skiver skinke på hver skive og to tomatskiver oppå skinken. Topp med en tykk skive ost og legg en skive over. Sett i stekeovnen med sterk varme opptil 250 grader og la skivene stå til osten smelter.
Topp skivene med et speilegg eller et posjert egg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar