Her er det bare sunne og gode råvarer, så en porsjon med denne lakseretten vil gi deg rikelig omega 3 og rikelig med proteiner, men det aller beste er allikevel at dette smakte nydelig. Laks blir saftig og velsmakende når den bakes i stekeovnen, og med tomater og raspet sitron får retten sødme og nydelig smak. Jeg liker best oliven med stein, det er en smakssak, men ikke bruk fyllte oliven i denne retten, det vil gi en litt for intens skarp smak.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2-3 laksefileter uten skinn og bein
Salt
8-10 småtomater delt i to
8 - 10 oliven (sorte eller grønne)
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss pinjekjerner
1-2 vårløk i ringer
revet skall av 1/2 sitron
1/4 ts paprikapulver
Ca. 8 terninger fetaost
Bruk en ildfast form og legg i laksefiletene, del de gjerne i to. Legg over halve tomater, oliven og vårløk og dryss over salt. Bland sammen olivenolje, raspet sitronskall, finhakket hvitløk og paprikapulver, dette drypper du over laks og tomater i formen. Fetaost smuldres opp og drysses over til slutt.
Sett formen i stekeovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Dryss over pinjekjerner et par minutter før laksen er ferdig bakt. Serveres med ris eller gode kokte poteter, en yoghurtdressing smaker også veldig godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar