torsdag 30. januar 2014

Middelhavslaks med tomater og oliven


Her er det bare sunne og gode råvarer, så en porsjon med denne lakseretten vil gi deg rikelig omega 3 og rikelig med proteiner, men det aller beste er allikevel at dette smakte nydelig.  Laks blir saftig og velsmakende når den bakes i stekeovnen, og med tomater og raspet sitron får retten sødme og nydelig smak. Jeg liker best oliven med stein, det er en smakssak, men ikke bruk fyllte oliven i denne retten, det vil gi en litt for intens skarp smak.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2-3 laksefileter uten skinn og bein
Salt
8-10 småtomater delt i to
8 - 10 oliven (sorte eller grønne)
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss pinjekjerner
1-2 vårløk i ringer
revet skall av 1/2 sitron 
1/4 ts paprikapulver
Ca. 8 terninger fetaost


Bruk en ildfast form og legg i laksefiletene, del de gjerne i to. Legg over halve tomater, oliven og vårløk og dryss over salt. Bland sammen olivenolje, raspet sitronskall, finhakket hvitløk og paprikapulver, dette drypper du over laks og tomater i formen. Fetaost smuldres opp og drysses over til slutt. 
Sett formen i stekeovnen ved  220 grader i ca. 15 minutter.

   
Dryss over pinjekjerner et par minutter før laksen er ferdig bakt. Serveres med ris eller gode kokte poteter, en yoghurtdressing smaker også veldig godt til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar