tirsdag 14. januar 2014

Kalkungryte med aromasopp og rosenkål


Jeg har laget denne gryten av kalkunrester og saus fra jul som jeg har hatt i fryseren, men du kan lage den samme gryten med kylling hvis du ikke har kalkun. Den lille geleklatten var kjempegod som tilbehør, den satte en ekstra spiss på gryteretten, jeg har brukt en fransk gele som er laget av valmuer, men rognebærgele, myntegele,vingele eller ripsgele vil smake nydelig til denne gryteretten.
Til denne gryten her har jeg kun stekt et par never med aromasopp, blandet det inn i den ferdige sausen sammen med kalkunbiter, kokt rosenkål og ris som tilbehør, men vi du lage en lettvint gryte med kylling har du en oppskrift her.

                                                        
 DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 lett stekte kyllingfileter i biter
1 stor løk
1-2 finhakket hvitløk
Salt - pepper
Litt oregano eller timian. eller et annet krydder du liker godt
Litt kraft, (kylling eller grønnsakskraft)
Ca. 2 dl lett creme fraiche
Litt presset sitron
8-10 aromasopp


Stek sopp og kylling og legg tilside. Fres løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Tilsett kylling og sopp, spe med litt kraft og creme fraiche, smak til med salt, pepper, sitronsaft og evnt. et annet krydder. Kok opp og la gryten småkoke over svak varme i noen minutter. Er gryten for tykk så tilsetter du litt mere kraft eller litt melk. Kok ris etter anvisningen på pakken og kok rosenkål.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar