mandag 27. januar 2014

Reke og kyllingwok


Når du woker er det viktig å bruke høy varme og ha ingrediensene kort tid i woken. Skal du woke til mange, bør du woke litt av gangen, men til to eller tre personer kan du woke alt på en gang. Bruk raps-  eller solsikkeolje når du woker, olivenolje vil få en bismak når du woker med høy varme. Jeg bruker bestandig rapsolje, det synes jeg er best. Jeg woker ofte når jeg har litt rester av kylling, laks eller reker, hos oss er wok en fin måte å bruke rester på. I dag har jeg brukt både en stekt kyllingfilet og reker, men bare reker eller bare kylling er like godt. Du behøver ikke ha en wokpanne for å woke, det går greit med en vanlig stekepanne.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 stor gulrot i tynne staver
1/4-1/2 rødløk i ringer
1/2 fenikkel i tynne ringer/staver
6 asparges i biter
1 stor neve spinat
Ca. 2 dl rensede reker
1 kyllingfilet  i biter
1 ss søt chilisaus
1 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss sesamfrø


Kutt opp alle grønnsakene før du begynner å woke. Gulrøttene deles i to på midten og hver del skjæres i tynne skiver som igjen skjæres i strimler, ca. tykkelse som en fyrstikk. Kutt asparges i biter, løken i tynne ringer og fenikkel i tynne ringer / staver.


Ha to-tre ss rapsolje i wokpannen og varm opp, men pass på så ikke oljen blir for varm. Hell alle grønnsakene utenom spinaten i woken  og rør rundt hele tiden. Grønnsakene skal bli blank og ikke bli brun, de skal surres til de begynner å bli myke, men er fremdeles sprø. Når grønnsakene er nesten ferdig, strør du over spinaten og kyllingen. Bruker du rå kyllingfilet som ikke er stekt, må den skjæres i strimler og stekes i wokpannen først og så legges tilside mens du woker grønnsakene.
Ha over soyasaus, chilisaus og fiskesaus og rør rundt, dryss over rekene tilslutt.


Til woken kan du servere ris eller nudler som kokes etter anvisningen på pakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar