mandag 25. mars 2013

Krydderkake

En grei kake som passer til å ta med på tur i påsken, en velsmakende og holdbar kake med mye mat i. Den er rask å bake er alltid vellykket og det er en kake alle liker. Som topping kan du bruke melisglasur eller en smøreost blandet med melis som jeg har gjort her.

DU TRENGER TIL EN LITEN LANGPANNE:

4 egg
280 gr rørsukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts revet frisk ingefær
Klype salt
Raspet skall av 1 appelsin (bare det gule)
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1/2 ts allehånde
1/2 ts malt koriander
150 gr mykt smør
120 gr grovhakkede valnøtter


Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Bland sammen mel og krydder, la smøret bli så mykt at det er nesten flytende og bland inn raspet ingefær og appelsinskall. Bland smørblandingen og melblandingen vekselvis i eggedosisen med en slikkepott eller en god sleiv, ikke rør, bare vend forsiktig rundt. Ha bakepapir i en liten langpanne, hell i kakerøren og sett kaken inn i stekeovnen ved 180 grader.  Sett kaken på midterste rille og stek i ca. 25 - 30 minutter, kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Kaken avkjøles på rist. Kaken kan spises som den er som en vanlig formkake, men den blir aldeles nydelig med topping av en frisk smøreost iblandet litt melis og appelsinsaft.

TOPPING: 

3-4 ss smøreost
2 dl melis
1-2 ss presset appelsinsaft
Rør sammen smøreost og melis og tilsett 1 ss appelsinsaft. Blir det for tykt, tilsetter du mere appelsinsaft, men bare noen dråper av gangen slik at det ikke blir for tynt.
Kaken er fin å fryse uten topping.
           

3 kommentarer:

 1. Denne må jeg prøve ;) Men oppskrift på det fyllet? ;) Her må alt inn med teskje:)

  SvarSlett
 2. Bruk gjerne en smøreost med annanassmak eller appelsinsmak, men vanlig nøytral smøreost kan brukes.
  3-4 store ss smøreost
  2 dl melis
  Presset appelsin
  Rør sammen ost og melis, tilsett 1 ss presset appelsin, se om det er nok, hvis ikke så tilsett litt mere, men bare litt i gange. Blir det for mykt og flytende må du tilsette mere melis. Lykke til. Hilsen Synne

  SvarSlett