tirsdag 6. mars 2012

Torsk i ovn med bakt sjalottløk og ertestuing


En herlig fiskemiddag, torsk blir helt super når den bakes i stekeovn, raskt og greit, ingen fiskekasserolle og ingen fiskelukt. Bakte sjalottløk bør prøves, det byr virkelig på en overraskelse - de fikk en mild søt smak og var nydelig til torsken.

 Til denne torskemiddagen for to trenger du:
Ca. 400 - 500 gr fersk torsk                         
Salt  -  pepper
Revet lime eller citron skall
Litt olje
10 - 12 sjalottløk
1/2 dl olje
Salt
                                          Ca. 4 - 5 dl frosne eter                                                
Lit smør
Fløte eller melk
Salt - pepper
Potet og gulrøtter
Stekt bacon


Begynn med å koke potetene og ha erter i kokende vann tilsatt litt salt og la det få et oppkok. Tøm av vannet og mos ertene med en stavmikser med litt smør og litt fløte eller melk. Sett stekeovnen på 180 grader. Sjalottløken skal ikke skrelles, men er det ytterste tynne skallet løst så ta det av og la resten sitte på, det er viktig at løken er innelukket i skallet.
Ha ca. 1/2 dl olje i en liten ildfast form sammen med et par ss salt, legg i løken og bland godt.

 

Sett løken i stekeovnen og la den bake i ca. 30 min. eller til den er helt myk inni.
Ha litt olje i bunnen på en ildfast form, ha salt og pepper på begge sider av fisken før du legger den i formen. Er det skinn på fisken skal skinnsiden være opp. Rasp over litt lime eller citron. Fisken kan settes inn i ovnen sammen med løken hvis du har plass, men ikke i samme form. Øk varmen til 200 grader og la fisken stå i ovnen ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar