onsdag 14. mars 2012

Hakkebøff med røstipoteter og rødbet-tzatziki


Danske hakkebøff er en kraftig middag, man kjenner at man har spist middag etter et måltid med hakkebøff, men godt er det. 

TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:

600 - 800 gr karbonadedeig
1 - 1/2 ts salt
1/2 - 1 ts pepper.
Smør/olje til steking

Arbeid salt og pepper godt inn i karbonadedeigen, og lag 4 eller 6 store biffer som stekes i smør/olje. Biffene kan godt være litt rosa i midten.
Av og til sper jeg biffene litt, og jeg synes det blir vel så gode biffer, da bruker jeg i tillegg:

2 egg
1 ss potetmel
1/2 dl vann eller litt mere

TIL RØDBET-TZATZIKI TRENGER DU:

2 ukokte rødbeter
1 - 2 dl yoghurt naturell
1 fedd hvitløk
1/2 eple
1 ts balsamicoeddik
Klype sukker

Skrell rødbetene med potetskreller og rasp de på den grove siden av rivjernet ditt, bruk engangs-hansker så får du ikke røde hender, rødbetsaften kan være vanskelig å få av. Skrell og riv eplet på samme måte og finhakk hvitløken. Bland sammen alle ingrediensene og sett tzatzikien kaldt til den skal brukes.
Hakkebøffene serveres med stekt løk, poteter ellr røstipoteter og rødbet-tzatziki.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar