lørdag 17. mars 2012

Kokos pannacotta med frukt


Denne italienske klassikeren blir jeg aldri lei av, den er lettlaget og kan varieres på utallige måter.
I dag har jeg laget pannacotta med yoghurt og kokosmelk, en nydelig kombinasjon.
Dette er en stor porsjon, rekker til 6 personer



DU TRENGER:

                                                     2 dl melk                                                    
4 dl kremfløte
3 1/2 dl yoghurt naturell
3 1/2 dl kokosmelk
5 plater gelatin
2 dl sukker
1 vaniljestang

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene,ha frø og vaniljestang i en liten kasserolle.
Tøm over melk og kremfløte og la det få et oppkok, trekk kasserollen bort fra kokeplaten og rør inn sukkeret. Dette skal stå og trekke i 10 - 15 minutter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de bløtes i ca 5 - 10 minutter.
Kok opp blandingen igjen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme melk/fløte blandingen, nå skal det ikke koke mere. Bland sammen yoghurt og kokosmelk i en stor bolle og tøm over den varme blandingen gjennom en sil mens du rører.


Hell desserten i porsjonsglass eller i en skål, sett den i kjøleskapet til den stivner, gjerne natten over. Pynt desserten med friske bær, frukt eller bringebærcoullis som du lager slik:

Ca. 3 dl frosne bringebær
2 - 3 ss melis

Bruk en blender eller stavmikser og kjør bær og melis til mos. Ha sausen i en sil, bruk en skje og press sausen gjennom silen slik at alle bringebærstenene blir i gjen i silenDu kan bruke sukker i stedet for melis, men jeg synes sausen får finere konsistens når jeg bruker melis.



3 kommentarer: