mandag 5. mars 2012

Ovnsbakte grønnsaker med serranoskinke


Dere har sikkert lest det før, jeg elsker "hele middagen i en form" det er såååå lettvint og enkelt, det er bare å snu på grønnsakene i formen av og til og sette på varseluret på komfyren og så er middagen klar. Grønnsaker tilberedt på denne måten er fantastisk godt, det er nesten nok med bare grønnsaksformen, men det smaker med noe salt til, og her er det mange ting som passer, ikke bare spekeskinke, men stekte pølser, fiskekaker, koteletter osv.

Til denne middagen nok til to har jeg brukt:            

1 stor potet
2 gulrøtter
1 stor rødløk
1 fennikel
Broccoli
Olje, helst olivenolje
Salt og pepper
Provencekrydder
10 skiver serranoskinke Skrell poteten, fennikel og løken, del de i båter. Gulrøttene skrelles og skjæres i tykke skiver på skrå, broccolien deles i buketter. Ha litt olje i en ildfast form og legg i grønnsakene, ringle over litt god olje og strø på litt salt, pepper og provencekryddet. Du kan bruke andre typer grønnsaker, det du har i kjøleskapet eller det du liker best. Bruk en skje og en gaffel og vend grønnsakene rundt i formen slik at olje og krydder blir fordelt på alle bitene. Har du ikke provence krydder er det også godt med tørket timian eller litt oregano. Sett formen inn i stekeovnen og stek på 200 grader i ca 25 minutter.


Vend på grønnsakene noen ganger underveis og bruk en spiss kniv til å kjenne om grønnsakene er ferdige. Så er det bare å sette formen på bordet, sette frem skinke eller noe annet godt tilbehør sammen med litt salat, og nyte et godt måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar