lørdag 24. mars 2012

Rundstykker med sesamfrø og cottage cheese


Cottage cheese er veldig fint å bruke i bakst, baksten blir saftig og god på smak og får en luftig konsistens. Rundstykkene er fine å fryse og får en sprø god skorpe når du tiner de i stekeovnen på lav temperatur ca. 120 - 150 grader.

                    TIL CA. 18 RUNDSTYKKER TRENGER DU:                     

5 dl lettmelk
30 gr smør
50 gr gjær
100 gr cottage cheese
1/2 ss salt
4 ss sesamfrø
1 1/2 dl grov rug
1 1/2 dl fullkorn hvete
                                        1 1/2 dl hvetekim                                         
7 - 8 dl hvetemel
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt


 Smelt smøret og tilsett melken slik at det blir fingervarmt. Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett melk/smør i væsken.  Tilsett cottage cheese, salt og sesamfrø. Rør inn melet litt etter litt til en smidig
deig, juster med mere mel/melk om det trengs. Sett bollen på et lunt sted tildekket med plast. La deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 50 - 60 minutter).
Når deigen er ferdig hevet knar du den lett sammen på bakebordet, skjærer små emner som du triller til rundstykker. Sett de ferdig trillede rundstykkene på bakepapirkledd eller smurt stekeplate og la de etterheve.


 Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Når rundstykkene er ferdig etterhevet bruker du en skarp kniv eller en skalpell og skjærer et eller to snitt på toppen av rundstykkene, pensle med egg og strø med sesamfrø.
Stek rundstykkene i ca.12 - 14 minutter. Avkjøles på rist.

2 kommentarer:

  1. Hvor lenge skal deigen heve 1 og andre gang?

    SvarSlett
  2. Hei! Beklager at det tok så lang tid før du fikk svar, men her kommer det: Hvor lenge deigen skal heve er avhengig av hvor varmt det er der deign står til heving, men når deigen er ca. dobbelt så stor som før hevingen begynte, er en fin grei regel. Etter at du har trillet ut rundstykkene skal de stå lunt, og selve hevingen tar fra 20 minutter til 40 minutter også alt etter hvor varmt det er i rommet der de står til heving. Håper dette kan hjelpe deg da eksakt tid er umulig å forutsi. Lykke til med baksten. Vennlig hilsen Synne

    SvarSlett