mandag 26. mars 2012

Blomkålsuppe med kokosmelk

 
En suppe særlig for de som liker asiatisk mat, en suppe med kokosmelk, citrongress og ingefær. Suppen er velsmakende, er enkel å lage og har en delikat farge og konsistens, så selv om du ikke er noen tilhenger av "mat med litt sting i" kan suppen tilpasses slik at den blir smakelig for alle. Sitrongress som er til overs, kan fryses.

             TIL TO PERSONER TRENGER DU:                

Ca. 400 gr blomkål
2 dl kokosmelk
1 stilk (4 cm) citrongress
1/2 l grønnsaksbuljong
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ss frisk revet ingefær
1/2 finhakket chili
Litt rapsolje
1/2 løk  i skiver
1/2 ts gurkemeie
2 ts honning
1 ss limesaft
1/2 ss soyasaus
1 dl fløte
Salt - pepper
Strimlet skinke


Begynn med å koke buljong av kokosmelk, citrongress, grønnsaksbuljong (terning og vann hvis du ikke har grønnsaksfond), hvitløk, raspet ingefær og hakket chili. La dette koke i 10 - 15 minutter.
Ha rapsolje i en gryte og surr løken til den er blank, tilsett gurkemeie og honning og la det surre videre et par minutter mens du rører. Tilsett blomkål i små buketter, bruk stilken også, så tilsetter du buljongen, men ta ut citrongresset. Tilsett limesaft og soyasaus og la suppen koke til blomkålen er myk.


  Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt, smak til med salt og pepper. La suppen koke noen minutter til, og tilsett fløte. Synes du at suppen virker for tykk, tilsetter du litt vann også.
Skjær skinken i strimler og topp med skinkestrimlene og litt chili i tallerkenen når du øser opp suppen.
Vil du ha en mildere suppe, reduserer du mengden av chili og ingefær
Et godt brød og smør smaker kjempegodt til suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar