fredag 9. mars 2012

Rekesalat med asparges og bønner


Når våren er her og det er over 20 grader ute, begynner "salatsessongen" her hos oss, da smaker det godt med en lett lunsj og det er koselig å spise ute i hagen eller på terrassen.
Salater lager jeg av det meste som finnes i kjøleskapet, men en eller annen grønn salat må være med, så er det bare å bruke fantasien.

                Til rekesalat for to trenger du:                   

Salathode eller pose
Ca 4 dl. rensede reker
6 - 8 asparges
3 "smilende" egg
 8 små tomater
10 aspargesbønner
Noen ristede pinjekjerner
Litt fetaost
1 avocado


 Vask salaten, kok eggene slik at de er litt "smilende"og del eggene i båter, forvell asparges og aspargesbønner i ca. 4 minutter og ha de over i iskaldt vann straks de er ferdigkokt. Rens rekene, eller bruk ferdig rensede fra frysedisken, de rekene som ligger i lake synes jeg er alt for salt, men det er en smakssak. Del avocadoen i båter og skjær tomatene i to. Legg pinjekjerner på varm stekepanne og la de få "litt brunfarge".
Da er det bare å legge lagvis på tallerken eller i en salatbolle, strø over pinjekjerner og legg på litt fetaost. Det er godt med en vanlig olje/eddikdressing, men en litt syrlig dressing med yoghurt, citron, salt, pepper, sennep og litt lettrømme er kjempegodt til denne salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar