tirsdag 1. november 2011

Klippfisk med grønn ertestuing, bacon og soltørkede tomater


Klippfisk er ofte en glemt råvare, det er litt synd for det er næringsrik mat, kjempegodt, veldig anvendelig og utrolig lett å tilberede. Det finnes en mengde oppskrifter på klippfisk, kokt eller bakt i ovn og bacalao er en av de mest populære, jeg setter stor pris på kokt klippfisk med godt tilbehør, et festmåltid spør du meg.
At klippfisk må utvannes, får mange til å kvie seg for å gå i gang med et klippfiskmåltid, ja det er litt ekstraarbid med den utvanningen, men man kan legge i vann fisk til mere enn et måltid, og når fisken er ferdig utvannet kan den puttes i frysen. 
Hvor lenge klippfisken skal ligge i vann, avhenger av hvor tykk den er, ett døgn for hver cm. tykkelse er en sånn noenlunde regel, og bytt vann et par ganger underveis.
Legg den utvannede klippfisken i kaldt vann og kok forsiktig opp, det skal ikke fosskoke, bare trekke i ca.  10 - 12. min.
Kok gode poteter, gulrøtter eller andre rotgrønnsaker til, og så smaker det nydelig med grønn ertepure og den lager du slik:

TIL ERTEPURE TRENGER DU:

Kok opp vann med litt salt, ha i frosne erter og tøm av vannet når ertene koker. Bruk en stavmikser og mos ertene til pure sammen med en klatt smør, litt fløte eller melk, salt, pepper og litt muskat.

Klippfisk serveres med gode poteter, rotgrønnsaker, ertepure, stekt bacon, litt baconfett, hakkede soltørkede tomater noen oliven og/eller litt kapers. Snakk om festmåltid.


2 kommentarer:

  1. Dette er skikkelig snadder. Vi tørker fisk selv, men min mann vil helst ha den som bacalao... ;)

    SvarSlett
  2. Bacalao er jo godt da, men det er utrolig mange gode måltider man kan lage av klippfisk, det kommer noen klippfiskretter etter hvet på bloggen min

    SvarSlett