lørdag 5. november 2011

Rislapper



Har du litt risgrøt igjen etter lørdagen? Det skal ikke så store mengden av grøt til før du har nok til å lage rislapper, en grei måte å bruke restemat på. Riktig så godt til kaffen med syltetøy eller servert lunken med friske eller frosne bær en kremklatt eller is, så er det faktisk en god og enkel dessert.
Jeg laget mine rislapper av ca. 6 - 7 dl risgrøt så oppskriften er basert på den mengden, men har du mindre mengde grøt kan du bare bruke tilsvarende mindre mengde med de andre ingrediensene.
Jeg bruker ikke sukker i rislappene, men det er opp til hver enkelt, men vil du ha de litt søte så tilsett 1 - 2 ss sukker.

                                  DU TRENGER:                                          

6 - 7 dl kald risgrøt
ca. 1 1/2 - 2 dl melk
3 egg
1 toppet ts vaniljesukker
Ca. 4 toppede ss hvetemel
Litt smør til steking


 Pisk melken inn i den kalde risgrøten, bruk gjerne en håndmikser, tilsett eggene ett av gangen, mel og vaniljesukker tilslutt.
Røren skal være ganske tykk, så juster med mere mel hvis den er for tynn. Bruk en stor skje eller øse og lag små runde lapper på stekepannen og stek på middels varm stekepanne til de blir pent brune på begge sider. Bruk litt smør på stekepannen til å begynne med slik at lappene slipper lett.

4 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift ;) Tester den ut nå...så langt ser det veldig godt ut (Y)

    SvarSlett
  2. Så bra, håper det smakte. En grei måte å bruke en grøtrest på.
    Ha en fin kveld hilsen Synne

    SvarSlett
  3. Dette må jeg selfölgelig pröve.Gröten har jeg klar.Ser jo ganske så grei ut da.Takk for oppskrift.Per.

    SvarSlett
  4. Nydelig med nyrørt bær. Lykke til Per

    SvarSlett