søndag 27. november 2011

Sjokolade med chili og kanel

 Hva smaker vel bedre på en sur og kald førjulsdag enn en kopp rykende varmende sjokolade med kremdott? Tilsetter du litt krydder, blir det en spennende smak og en sjokolade som varmer ekstra godt. Det er mange godsaker du kan bruke som smakstilsetning i sjokolade, jeg har brukt chili, vaniljestang og kanelstang.

TIL 4 KOPPER TRENGER DU:

Ca. 6 -8 dl melk
1 - 1 1/2 pl. sjokolade helst 70 %
1/2 chili 
1 vaniljestang
1 kanelstang
Sukker hvis du vil
        Pisket krem til topping


Ha melken i en kjele sammen med chili, kanelstang som du knekker litt opp og vaniljestang delt i to på langs. Kok opp, pass på så det ikke setter seg i bunnen. Ta kjelen av platen og la blandingen stå og trekke slik at melken får smak, jo lengre det står til mere smak blir det på den ferdige sjokoladen. Sil melken, tøm den tilbake i kjelen og kok opp på nytt, tilsett sjokoladen i biter og pisk slik at sjokoladen blir helt oppløst. Tilset sukker hvis du vil, jeg synes sjokoladen er best uten sukker.
I stedet for chili, kanel og vanilje, kan du tilsette kardemommefrø, litt vaniljesukker og kanelstang eller raspet skall av en 1/2 appelsin og kanelstang.  En skvett cognac eller whisky varmer ekstra godt.
Kos deg litt i førjulstiden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar