fredag 4. november 2011

Røkelaks på aspargesseng med mousselinesaus


Her er en supergod lakserett som kan brukes til en deilig lunsj, en forrett eller kveldsrett, og med litt salat eller noen kalde potetskiver kan dette være en enkel middagsrett.
 Den norske røkelaksen er jo rene luksusmaten, rik på det gode fettet som vi trenger, den milde varme smaken  og den delikate konsistens, rene supermaten, ikke rart dette er populær mat i utlandet.
Det lurt å starte med å lage sausen

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 eggeplommer
Ca. 1 ss citronsaft
60 - 70 gr smeltet smør
1 dl kremfløte
Salt  -  pepper

Bruk en hurtigmikser eller stavmikser og pisk sammen eggeplommer og citronsaft, spe forsiktig med det smeltede smøret slik at det blir en fyldig saus, smak til med salt og pepper. Visp kremfløten helt stiv og vend den forsiktig i sausen.
Brekk av den nederste grove delen på aspargesen og forvell den i kokende vann tilsatt litt salt, kok aspargesen i 3 - 5 min. etter størrelsen, avkjøl aspargesen i iskaldt vann, gjerne med noen isbiter i, ta den opp og la den renne av på et kjøkkenpapir.
Legg asparges på tallerkenen med noen lakseskiver pent oppå. Sausen legges på tilslutt, og pynt gjerne med litt dill.
Det er ingenting i veien for at du kan servere toast eller annet godt brød til denne lakseretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar