torsdag 10. november 2011

Ovnsbakt laks med lime, kajennepepper, wokede grønnsaker og urtedressing


Laks er en råvare vi burde bruke mye mere av, den er rik på det gode fettet, er lett å tilberede og er fantastisk god. Laks kan varieres på utallige måter og det meste av tilbehør passer til laks.
Jeg har valgt å bake laksen i stekeovn i dag, og å woke grønnsaker som tilbehør. Dette er en middag som med litt forberedelse er veldig rask å lage, laksen trenger ca. 8 - 10 min i ovnen og i mens woker du grønnsakene så er bare å kose seg med et nydelig måltid.

 

                 TIL TO PERSONER TRENGER DU:                    

2 laksefileter a`150 gr
1-2  ss olivenolje
Skall og saft av 1 lime
1/2 ts salt
1 hvitløksbåt
1/4-1/2 ts kajennepepper

Legg laksestykkene i en ildfast form. Hakk hvitløken og bland den sammen med olje og limesaft til en marinade, rør godt og pensle fisken med marinaden. Strø over salt, limeskall og kajennepepper og la laksen stå og trekke med dette en times tid.
Mens laksen står og trekker, renser du grønnsakene og lager dressingen.

DRESSING:

Til dressingen trenger du:
2 ss yoghurt naturell
2 ss creme fraiche
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket dill
Litt citron eller limesaft


Rør sammen alle ingrediensene og sett dressingen i kjøleskapet til den skal brukes.
Etter at laksen har stått en times tid med marinaden settes den inn i stekeovnen på 200 grader i 8 - 10 min. Steketiden kan variere litt, alt etter hvor tykke laksestykkene er, og hvor godt gjennomstekt du vil ha laksen.


 Til grønnsakwoken kan du velge de grønnsakene du liker best, jeg synes denne blandingen jeg brukte i dag, passet veldig godt til den ovnsbakte laksen.

DU TRENGER:

          1 stor gulrot           
1/2 purre
1 liten fennikel
Noen asparges

Gulrot og purre, kuttes i strimler, fenikkel skjæres i ringer, asparges kuttes i biter. Ha litt olje i stekepannen eller wokpanne hvis du har det, og wok grønnsakene uten at de blirbrunet eller blir helt møre, de skal være litt sprø når de er ferdige. Laksen serveres  med wokgrønnsakene, salat og med dressingen, det er ikke nødvendig med poteter til denne lakseretten, men er du av de som sverger til poteter, er det ikke noe i veien for at du kan servere poteter også som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar