søndag 17. desember 2017

Slik koker du melne poteter


Ofte på denne tiden av året får vi poteter som er veldig melne og koker lett i stykker, til og med når potetene kokes på rist, kan de lett gå i stykker. Denne måten her å koke poteter på stammer fra Ingrid Espelid Hovig, og jeg har brukt denne metoden med veldig godt resultat, så nå tenkte jeg at dere også kunne få ta del i denne smarte og enkle metoden.

Bruk skrelte jevnstore poteter, størrelse litt større enn et egg. Kok potetene i vann tilsatt salt 13 minutter, vær sikker på at de koker hele tiden og 15 minutter hvis du bruker litt større poteter.
Hell av kokevannet og damp potetene. Legg et kjøkkenhåndkle tett over potetene og legg på et tett lokk. Sett kasserollen med potene i stekeovnen ved 150 grader (over/undervarme) i ca. 17 - 20 minutter, kjenn etter om potetene er ferdig kokt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar