mandag 4. desember 2017

Ovnsbakt torsk med chorizo og ertepure´


Vi er veldig glade i torsk og bruker det ofte sammen med forskjellig tilbehør. Torsk bakt i ovn er noe av det enkleste du kan tilberede, ingen stekeos og ingen fiskelukt i huset. og bruk det tilbehør som du liker best. I dag har vi spist denne nydelige retten her med gønn etepure, en blanding av chorizo/bacon og nydelige mandelpoteter.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2-3 fiskefileter av det tykkeste delen av fisken
Ca. 120 gr bacon/chorizo eller en av delene
God olje
Salt /pepper

ERTEPURE`´

Ca. 250 gr grønne frosne erter
1 god klatt smør
Salt - pepper
Litt kremfløte (kan sløyfes)


Kok poteter og grønnsaker. Ha de frosne ertene i kokende vann og kok opp. Hell av vannet, tilsett smør, salt, pepper og fløte hvis du vil bruke det. Bruk en stavmikser og lag en fin pure´.
Del chorizo i tykke skiver som deles i fire. Stek chorizo og bacon i litt smør på stekepannen, hold det varmt til maten skal serveres.Sett stekeovnen på 200 grader, legg fiskestykkene i en ildfast form, hell over god olje, salt og pepper. Sett fieken i stekeovnen og bak i ca. 10 - 12 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar