fredag 15. desember 2017

Sjokolademelk med krydder og rom


Ingen ting er bedre enn å krype opp i godstolen med yndlingsfilmen og en herlig varm krydret sjokoladmelk med et liten touch av rom. Sjokolademelk som er smakssatt med julekrydder og  er skikkelig varmende på en hustrig vinterkveld. Lager du denne uten rom, er det en sjokolademelk barna liker godt.

TIL CA. 1 LITER SJOKOLADEMELK TRENGER DU:

1 liter hel eller lettmelk  
1 kanelstang
1 stjerneanis
1/4 ts muskat (helst raspet muskatnøtt)
Ca. 100 gr mørk sjokolade (helst 70 %)
50 gr melkesjokolade
1 dl rom


Kok opp melk og krydder, bruk middels varme og rør hele tiden slik at ikke melken setter seg i bunnen. Ta melken av varmen og la dette stå og trekke i ca. 15 - 20 minutter. Varm opp melken igjen, ta melken bort fra den varme kokeplaten, rør om slik at den kjølner litt, og tilsett rom. Serveres straks, gjerne med kremklatt hvis du liker det.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar