lørdag 30. desember 2017

Laksepanna cotta



Denne lekre lakseretten er super som en liten forrett, på tapasbordet eller som en liten rett til gløgg eller vin. Selve panna cottaen kan lages i god tid og oppbevares i kjøleskapet, men laksen legges på rett før servering. Til pynt kan du bruke vårløk, dill eller gressløk.

TIL 6 - 8 PERSONER TRENGER DU:

1 1/2 blad gelatin
2 dl kremfløte
80 - 100 gr Philadelphiaost (eller annen naturell smøreost)
1-2 ss revet pepperrot (kan bruke den på tube)
Noen dråper presset sitron
100 - 150 gr røkt laks
Gressløk, dill eller vårløk


Legg gelatin i kaldt vann i 8 -10 minutter. Varm ca. 1/2 dl av kremfløten, ta gelatinen ut av vannet og smelt den i den varme kremfløten. Resten av kremfløten piskes til krem og blandes godt med Philadelphiaost og pepperrot, bruk gjerne visp slik at det blir godt blandet. Til slutt tilsetter du den smeltede gelatinen i en fin stråle mens du rører rundt. Fordel røren i små porsjonsglass (små cocktailglass eller snapsglass) som settes i kjøleskapet i minst 3 timer hvis du skal servere den samme dag, ellers kan den stå kaldt til neste dag. Pynt med pene skiver/biter av røket laks og strø over gressløk, dill eller finsnittet vårløk. Serveres gjerne med en kjeks eller en tynn skive toast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar