torsdag 14. desember 2017

Kjøttboller med tyttebærsaus


Kjøttboller kan være alt annet enn en kjedelig middag, med denne nydelige sausen blir dette veldig godt. Steker du kjøttbollene i stekeovnen, går det veldig raskt. Fløtesausen får en nydelig sødme på grunn av tyttebærene. Jeg brukte en blanndng av frosne tyttebær og tyttebærsyltetøy, men her kan du bruke det du har. Kanskje har du en god oppskrift på kjøttboller selv, men du har kanskje lyst til å prøve disse her, lag gjerne stor porsjon, kjøttboller er fine å fryse.


 DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 300 gr kjøttdeig, karbonadedeig eller en blanding
1 dl rasp 
1 toppet ts potetmel
1/2 finhakket løk
1 egg
Salt - pepper
1 dl melk eller vann
1/2 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts timian eller oregano

Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene.  Bruk en stekeplate med bakepapir og trill små kjøttboller som legges på bakepapiret. Bruk en stor teskje dyppet i kaldt vann så går det lett og raskt å trille kjøttboller. Sett stekebrettet i stekeovnen ved 200 grader og stek i ca. 8 minutter.

 TYTTEBÆRSAUS:

Ca. 1 1/2 dl vann
Ca 1 ts oksefond eller bruk en buljongterning
1 ss soyasaus
2-3 dl melk/fløte
Liten ts maizenna utrørt i litt melk
2 ss tyttebærsyltetøy eller bare tyttebær
Salt - pepper

Ha vann, fond og soyasaus i en kjele, kok opp og tilsett melk, fløte og tyttebær. Rør inn maizenna, kok opp og spe med mere melk/fløte slik at du får en saus med rett konsistens og mengde. Ha kjøttbollene i sausen og la det få et oppkok, smak til med salt og pepper. Serveres med potetmos og gjerne også tyttebær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar