torsdag 21. desember 2017

Marinert sild i urtekrem


Før jul og i selve julen er den tiden på åreet vi spiser mest sild, litt synd i grunn for sild er nydelig mat og veldig sundt. Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinerte silden med urtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -

DU TRENGER:

3 -4 saltsild fileter
1 middels løk

MARINADE:

2 1/2 dl eddik (7%)
2 1/2 dl sukker
Ca.1 ss hel sort pepper
5 hele allehånde
5 nellikspiker
2 laurbærblader 


Vann ut silden hvis det er nødvendig, det er lurt å spørre i butikken om den er passe salt eller om den må vannes ut. Ha alle ingrediensene til marinaden i en kaserolle og gi det et oppkok. Ta kasserollen med marinade bort fra varmen og la den avkjøle helt.
Del sildefiletene i pene biter på skrå og skjær løken i tynne skiver. Legg løk og sild lagvis i en skål eller bolle og hell over den helt avkjølte marinaden. Sett skålen med sild i kjøleskapet i minst ett døgn.

URTEKREM:

1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majones
Ca. 1 ts dijonsennep
1-2 vårløk i tynne ringer
Sitronsaft
Pepper
Ca. 1/2 bunt dill og persille

Bland sammen alle ingrediensene til urtekremen, smak til med sitronsaft og pepper. Ta sild og løk ut av marinaden og la det få renne av i et dørslag før du vender sild og løk inn i urtekremen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar