onsdag 20. desember 2017

Karrysild med eple og fennikel


En frisk, sprø og god silderett med syrlighet fra eple og syltet agurk og deilig smak av karry og gurkemeie. Salaten kan spises samme dag som den er laget, den trenger ikke som mange andre silderetter stå i kjøleskapet for å "modnes". Serveres med kokte egg.


DU TRENGER:

Ca. 3 ss finhakket sylteagurk
1 lite finhakket eple med skall
1 liten grovhakket løk
Ca. 3-4 ss creme fraiche
Ca. 3 ss majones
Ca. 1ts gurkemeie
Ca.2 ts karry
Ca. 3 - 4 store kryddersild fileter i biter
1/2 liten fennikel i tynne skiver
Pepper
Egg

Finhakk sylteagurk og eple, grovhakk løken og bland dette sammen med majones, creme fraiche, karry og gurkemeie i en skål. Smak til med pepper. Skjær opp sildefiletene i skrå biter og vend sildebitene inn i blandingen, til slutt vender du inn den finsnittede fennikelen. Hardkok eggene og del de i to på langs og server de sammen med karrysilden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar