torsdag 28. desember 2017

Rundstykker med kulturmelk og frø


Med syrnet melk eller yoghurt får du en fantastisk saftig og god bakst, disse rundstykkene er ikke noe unntak, gode på smak og full av korn og frø slik at du får noe å tygge på og du får et sunt og næringsrikt brød.

TIL DISSE RUNDSTYKKENE TRENGER DU:

Ca. 1 1/2 dl solsikkefrø
Ca. 1 1/2 dl knuste linfrø
Ca 3 dl hele rugkjerner
2 dl kokende vann
Bland korn og kjerner og hell over kokende vann. La dette stå på kjøkkenbenken et par timer til det blir fingervarmt.

50 gr gjær
2 dl lunkent vann
4 dl grov rug 
3 dl fin rug
Ca. 1 ts salt
2 ss honning
5 dl kulturmelk
4 ss god olje
600 - 700 gr hvetemel

 
Rør ut gjæren i lunkent vann. Ha grovt mel og halvparten av hvetemelet i bakebollen sammen med salt, honning, de oppbløtte kornene og kulturmelk. La kjøkkenmaskinen gå på lav fart og tilsett hvetemel til du får en passe fast deig. Pass på at deigen din ikke blir for fast. La maskinen gå på middels hastighet i ca, 5 minutter, da tilsetter du oljen. La maskinen gå til oljen er godt innarbeidet i deigen. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving til dobbelt størrelse, ca. 1 - 1 1/2 time. Ta deigen ned på melet bakebord og arbeid inn mere hvetemel hvis deigen er for løs. Del opp og rull ut rundstykker som settes på bakepapirkledde stekeplater til etterheving. Stekes ved 200 grader i ca.12 -15 minutter. Avkjøles på rist. Fine å fryse.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar