onsdag 12. desember 2012

Stekt laks med lune epler og fenikkel med citrondressing


Laksefilet uten skinn og bein er noe av det mest lettvinte du kan lservere til middag, dessuten er det noe av det sunneste du kan spise, uten karbohydranter, rik på proteiner og med det riktige gode fettet. Sitrondressing passer veldig godt til laks, og sammen med søte lune epler og fenikkel ble dette et nydelig måltid.Vi hadde stekte potetskiver sammen med laksen også, men egentlig kan du sløyfe potetene, eplebåter og fenikkel er faktisk nok tilbehør. Lag dressingen først og sett den i kjøleskapet

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

Ca 400 - 500 gr laksefilet
Smør/olje
1 1/2 eple
2 fenikkel
Salt - pepper
Salat
Noen små tomater
(Poteter)

Del epler og fenikkel i båter, ha en smørklatt  i stekepannen og legg i fenikkelbåtene, la de steke et par minutter før du legger i eplebåtene, la alt steke på svak varme til eplebåtene begynner å bli myke.Ta eple og fenikkelbåter av varmen og hold de varme mens du steker laksen i litt smør/olje, ta litt salt og pepper på laksen før du legger de i stekepannen.

SITRONDRESSING:

1/2 dl lettrømme
1/2 dl kesam
1 ts honning
Saft av 1/2 - 1 sitron (smak deg frem)
1 ss hakket persille
Litt salt og pepper

Rør alle ingrediensene sammen og smak til med salt, pepper, sitron og honning.  Sett dressingen i kjøleskapet til den skal brukes. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar