fredag 21. desember 2012

Appelsinmarmelade med mandler


Dette er rene solskinn på glass og har en aldeles nydelig smak. Det er vanskelig å lage syltetøy med lite sukker da det vil bli tynt og surt, men her har jeg brukt minium uten at det har gått ut over smaken, og heller tilsatt et par plater gelatin, eller du kan bruke litt certo, flytende eller i pulverform.

DU TRENGER:

Ca. 1 kg appelsiner uten skall
1 citron uten skall
400 gr sukker
50 gr skåldede grovhakkede mandler
5 hele kardemomme frø
1 kanelstang
Ca. 1/2 - 1 dl mandellikør (kan sløyfes)

Appelsiner og citron kuttes i små biter som legges i en kasserolle sammen med krydder, og sukker. Kok opp og la marmeladen småkoke over svak varme til alt er godt sammenkokt.
Jeg bruker en stavmikser og kjører syltetøyet til en jevn mos, men det er en smakssak. Husk å fjerne kanelstangen hvis du bruker stavmikser. Tilsett så grovhakkede mandler og likør og kok i ca. 20 - 30 minutter til. Istedet for mandellikør kan du bruke en likør av citrus som Grand Marnier eller lignende, eller du kan sløyfe likøren helt.
Synes du marmeladen er i tynneste laget kan du bruke litt certo, flytende eller i pulverform, følg da bruksanvisningen på flaske/pose.
Jeg bruker to gelatinplater som bløtes noen minutter i kaldt vann og så tilsettes i den kokende marmeladen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar