torsdag 20. desember 2012

Dansk bondesild


Bruk helst kryddersild hvis du skal lage dansk bondesild, men har du ikke tilgang på kryddesild kan du bruke vanlig spekesild, vann ut silden noen timer i vann eller melk.

DU TRENGER:

4 kryddersildfileter
1 eple i små biter
1/2 lime eller citron, revet skall og saft
1 stor rødløk eller 2 små
8 - 10 nellikspiker
4-6 hele pepperkorn
4 - 6 hele allehånde
2 laurbærblad
 
LAKE:
 
1 dl vann
1 dl eddik 7%
1 dl sukker

Kok opp vann, sukker og eddik, rør rundt slik at sukkeret løser seg opp, avkjøl laken og tilsett lime saft og skall. Del silden opp i pene skrå biter og skjær løken i tynne ringer. Legg sild, løk, eple og krydder lagvis i en krukke eller glass og tøm over laken som er helt avkjølt. La silden få stå et par dager i kjøleskapet før den settes på bordet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar