torsdag 27. desember 2012

Røkt laks med eple og fenikkelsalat


Lag en liten vri på røkelaksen med denne lille retten her som passer kjempegodt til forrett og er nydelig som en liten kveldsrett med godt brød til                                                                                                         
                               DU TRENGER TIL TO PERSONER:                                  

6 - 8 skiver røkt laks
1/2 eple i tynne strimler
1/2 stor fenikkel i tynne skiver
Liten skalk rødkål
1 vårløk eller litt gressløk
Noen citrondråper



                                                 DRESSING:                                                     

2 ss creme fraiche
1-2 ss kesam
1 ts god Dijon sennep
1 ts honning
Litt pepper 
Noen dråper presset citron
 En klype paprikapulver



Skjær laksen i pene skiver, legg strimlet fenikkel, rødkål og eple på tallerkener, press over noen dråper citronsaft og legg på lakseskivene over, dryss tynne vårløkskiver eller klippet gressløk på toppen.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen, smak til med sennep og krydder.
Serveres med godt grovt brød


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar