tirsdag 11. desember 2012

Fruktkake


En fruktkake som har vært tradisjon hos oss i alle år, den er nydelig på smak og veldig holdbar. Den bør bakes et par uker før jul, pakkes tett inn i al-folie og "glemmes" i kjøleskapet til julen kommer da blir den aller best, den er litt tørr når den er nystekt, men blir bedre og bedre til lengre den ligger. Denne porsjonen er nok til en stor randform eller to avlange 1 liters former. Av tørket frukt kan du bruke en blanding av: svisker, aprikoser, cocktailbær, rosiner, hasselnøtter, dadler, fiken, sukat  eller det du har av dette eller annen tørket frukt, det som er viktig er at det tilsammen blir ca. 350 gram.

                                           DU TRENGER:                                                

175 gr mykt smør
2 dl sukker
4 egg
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
350 gr tørket frukt og nøtter

Rør smør og sukker hvitt og porøst, tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg.
Ha den tørkede frukten i en plastpose sammen med et par ss av melet og rist godt rundt slik at melet blir fordelt på frukten i posen.
Ha bakepulver i resten av hvetemelet og rør dette inn i deigen. Tilsett frukten tilslutt.
Smør formen godt med smeltet smør og strø med mel i formen etter at du har smurt. Vær litt nøyaktig med å smøre og strø mel i formen for da blir det greit å få kaken fint ut når den er stekt.
Fordel røren i den smurte formen og sett kaken inn i forvarmet stekeovn på 190 grader. Senk temperaturen etter 10 minutter til 180 grader. Kaken stekes bortimot 1 time, men prøv med en kakepinne etter 45 minutter om kaken er ferdig stekt. Ser det ut som kaken blir i mørkeste laget på toppen, så legg et bakepapir over kaken til den er ferdigstekt. Avkjøl kaken litt før du tar den ut av formen og legger den på en rist slik at den blir helt kald før den pakkes inn i al-folie og legges i kjøleskapet for senere bruk. Lykke til med en fantastisk god kake.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar