torsdag 20. desember 2012

Sennepssild


Hos oss er sild tradisjon, det blir ikke jul uten to eller tre sildesorter og ofte flere. Det er et viktig innslag på lunsjbordet juleaften og ellers i julen. Kommer det uventede gjester settes det frem grovt brød og sild, gjerne med øl og snaps - enkelt og greit - men du verden så godt.
Her er den første sildekrukken i år som er sennepssild, jeg bruker kryddersild, men du kan bruke vanlig spekesild. Denne porsjonen rekker til et glass på ca. 5 - 6 dl.

DU TRENGER:

4 - 5 kryddersildfileter
1/2 dl majones
2 ss god sennep (ikke pølsesennep)
2 ss god olje
2 ts sukker
1 1/2 dl lett pisket kremfløte
1 ss finhakket sylteagurk
1 liten grovhakket løk
1 ss presset citronsaft

La sildefiletene ligge i vann eller melk noen timer, da blir silden mye mildere på smak.
Rør sammen majones, citronsaft, sennep, olje og sukker. Pisk kremfløten nesten stiv og rør den inn i de andre ingrediensene. Finhakk sylteagurk, grovhakk løken og del sildefiletene opp i pene biter skjær de litt på skrå. Bland sild, løk og sylteagurk inn i sennepsblandingen og legg silden i en krukke eller i et pent glass.





2 kommentarer:

  1. Litt upresist mht føte/krem...menes det 1,5 dl fløte som piskes, eller er et 1,5 dl ferdig pisket krem?

    SvarSlett
  2. Hei! Fløte måles alltid før den piskes å måle ferdig pisket kremfløte blir vanskelig og unøyaktig.
    Hilsen Synne

    SvarSlett