torsdag 20. desember 2012

Dillsild


Dette er en frisk og velsmakende sild, så liker du smaken av dill blir dette en favoritt. Jeg bruker å lage dobbelt porsjon av dillsild, det er den som forsvinner først. Du kan bruke spekesild eller kryddersild etter hva du liker best, men vann ut silden noen timer i vann ellr melk, da blir det en mildere smak på silden.

                                                   DU TRENGER:                                                

4 sildefileter
 
LAKE:
 
1 dl vann
1 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1 stor løk
Ca. 2 dl hakket dill


Bland vann, sukker og eddik i en kasserolle og la det få et oppkok, rør slik at sukkeret smelter. Avkjøl laken. Del sildefiletene opp i pene skrå biter og skjær løken i tynne ringer. Legg sild, løk og dill lagvis i en krukke eller et glass og tøm den avkjølte laken over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar