fredag 24. februar 2012

Vintergryte


En herlig dampende varm gryte er god mat på en sur kald vinterdag. Nå har vi ikke så mange sure kalde dager her hos oss, men i år har det vært kuldegrader om natten og noen dager med lave temperaturer og kald vind. Denne gryteretten er litt annerledes enn de gryter jeg vanligvis lager, veldig godt med bønner og den litt syrlige smaken av eplejuce og honning.

            
                    Til 4 porsjoner trenger du:                        

Ca. 500 gr mørt oksekjøtt
 Ca. 150 gr bacon
10 - 12 sjalottløk
Ca. 2 dl hermetiske røde bønner
2 dl eplejuce
1 liten boks knuste hermetiske tomater
1 ss honning
Litt maizenna 
Smør/olje til steking 
Salt  - pepper

Stek bacon og legg det tilsides på et kjøkkenpapir, du kan bruke bacon i skiver eller i terninger.
Del kjøttet i passende biter og brun det lett i litt smør/olje, brun litt av gangen og la de skrelte sjalottløkene få surre med til slutt. Kok ut stekepannen med litt vann, det er viktig det er her smaken ligger, og ha alt i en gryte eller kasserolle. Kok opp og tilsett eplejuce, de hermetiske tomatene, honning og salt og pepper, la gryten koke ca. 20 - 30 minutter. Er gryten litt tyntflytende rører du ut litt maizenna ( ca. 1 ts. ) i vann som du tilsetter. Bønner og bacon tilsettes til slutt. Potetmos eller mos av selleri er nydelig til vintergryte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar