fredag 17. februar 2012

Blåskjell og blåskjellsuppe med asiatisk vri


Hver fredag får nærbutikken vår fantastiske fine ferske blåskjell, vi er snart faste blåskjellkunder vi. Blåskjell er like godt både sommer og vinter, på grillen om sommeren er blåskjell helt nydelig, ikke mindre nydelig innomdørs om vinteren på komfyren med en fantastisk "suppe" som helles glovarm over blåskjellene. En suppe med litt "sting" som er deilig å dyppe godt brød i og som kan spises sammen med blåskjellene eller fra en tallerken ved siden av. Beregn 1, 5 kg ferske blåskjell til 2 personer.
Det er lurt å begynne med å lage suppen,

og til to porsjoner trenger du:                               

1/2 finhakket øk
3 fedd finhakket hvitløk
1 ss finrevet ingefær
1/2 rød chili i små strimler
En bit av hel stjerneanis
1 - 2 ss rapsolje
1 - 1 1/2 ts karri
1 ts rød curry paste
2 dl kokosmelk
1 - 2 dl blåskjellkraft
Saft og skall av en lime


Surr løk, hvitløk, chili og ingefær i litt olje til det blir mykt og blankt, tilsett stjerneanis, red curry paste og karri. Tilset kokosmelk og la suppen småkoke/trekke ca. 5 minutter, sett suppen tilside. 

Legg blåskellene i kaldt vann, bytt gjerne vann 2-3 ganger, vask og skrubb skjellene godt. Skjell som ikke lukker seg eller som er knust skal du kaste.

Kok skjellene med en skvett hvitvin i en vid kasserolle med lokk. Kok i ca, 4 - 5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Ta skjellene ut av kasserollen og over i det fatet du skal servere blåskjellene i, alle skjell som ikke har åpnet seg, skal du kaste. Kok opp suppen, sil blåskjellkraften  og tilsett den i suppen, smak på suppen om den er passe krydret. 
Godt brød hører til og jeg vil anbefale et nystekt focaccia, oppskriften finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar