mandag 6. februar 2012

Pizzasnurrer

                             

Disse pizzasnurrene er perfekt i nistepakken eller som en rask lunsj hjemme, for ikke å glemme en aldeles herlig turmat sammen med noe varmt på termosen. Dette er en vanlig gjærdeig, og som fyll kan du bruke det du liker best eller har for hånden, som grønnsaker, kylling, stekte baconterninger, kjøttdeig eller karbonadedeig som får surre på stekepannen først. Og du kan bruke et annet krydder.

TIL GJÆRDEIGEN TRENGER DU:

4 dl vann
50 gr gjær
2 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sammalt hvete grov
Ca. 7 dl hvetemel

Rør ut gjæren i lunket vann og rør inn salt, olje og melet litt etter litt. rør godt til du har en fast og smidig deig som settes til heving. Når deigen har dobbelt størrelse tar du den ned på bakebordet, knar den lett og kjevler deigen til en firkant  på ca. 30 x 40 cm. Bruk litt mel hvis deigen kleber.

                                                  TOMATSAUS:                                                    

Rør sammen
3 ss ketchup
2 ss tomatpure
1 ss vann
Skulle du være så heldig å ha litt hjemmelaget pizzasaus fra sist du laget pizza så bruk den.


DETTEBRUKTE JEG SOM FYLL:
                                                                          
Ca. 150 gr små biter av kokt skinke eller smårettskinke
Ca. 1/4 purre i tynne ringer
Ca. 200 gr revet hvit ost
Litt pepper
Oregano


Bre tomatsausen på deigen som du har kjevlet ferdig, og strø over ingrediensene til fyll. Strø over krydder til slutt. Rull sammen som en rullekake og skjær ca. 1,5 cm tykke skiver med en skarp kniv. Legg snurrene på bakepapirkledd stekeplate og la de etterheve en liten stund. Stekes ved 225 grader i ca. 10 - 15 minutter. Fine å fryse og tiner raskt. Varm noen i stekeovnen og bruk som TV-kos - herlig. 

                                                                 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar