tirsdag 21. februar 2012

Pasta med kjempegod tomat og pølsesaus Med en smakfull tomatsaus og pølsebiter er dette en god og lettvint hverdagsmiddag. Barn er som oftest glad i både pølser og pasta så dette er en fulltreffer for den unge garde. Av pølser kan du velge det familien liker best, men en pølse med kraftig smak passer godt, som f.eks. chorizo, og bruk fullkornpasta, jeg hadde ikke det i dag, men det smaker så mye bedre og er mere mæringsrik.

Til 4 porsjoner trenger du:
                                                
                                    Ca. 450 gr pasta eller spagetti                                     
Ca. 1 dl revet parmesan

Tomat og pølsesaus:

100 - 150 gr pølser
1 stor løk
2 hvitløksbåter
1 eple
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
2 dl vann/grønnsaksbuljong
1 ts paprikapulver
1/2 ts oregano
Noen få chiliflak
1 ss balsamicoeddik
1 klype sukker
Salt /pepper
Olje til steking


 Skjær løk, pølse og eple i terninger og finhakk hvitløken. Ha olje i en gryte eller stekepanne og la løk og hvitløk få surre 3- 4 minutter, tilsett eple og pølse som får surre med et par minutter. Tøm over de hermetiske tomatene og krydder, spe med grønnsaksbuljong. La sausen koke opp og la den surre på svak varme ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker som gjør tomatsausen rundere på smak.
Kok pasta etter anvisningen på pakken, tøm av kokevannet og tilsett parmesanosten. Serveres med en gang slik at alt er helt varmt. Noen oliven smaker godt til denne pastaretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar