lørdag 4. februar 2012

Skalldyrsuppe med fenikkel


Virkelig en herlig suppe metten og god som midag eller bruk den som forrett. En ting er sikkert denne suppen blir brukt som gjestemat hos oss en tid fremover. Suppen er enkel å lage og det meste av ingredienser er slikt man har i huset til vanlig.

TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:

                            500 - 600 gr reker med skall                               
2 finhakket sjalottløk
1 - 2 stilker finhakket selleri
2 finkakkede hvitløksbåter
Litt olje
1 ts hele fenikkelfrø
Ca. 10 småtomater
Ca.1bunt persille
                                                               2 kvister timian                                                                 2 dl hvitvin
8 dl fiskebuljong
(eller vann og terning)
2 1/2 dl fløte eller kremfløte
2 - 3 ts maizenna
Ca. 100 gr kremost med urter
1 liten fenikkel
1 - 2 ss smør
Salt - pepper
Dill som pynt

 

 Rens først rekene og ta vare på både reker og skall. Er det mye rogn i rekene så prøv å skyll den bort fra skallet.  Varm olje i en kjele og stek løk, selleri og hvitløk et par minutter, tilsett rekeskallet og fenikkelfrø, rør rundt og fortsett å steke et par minutter til. Del de små tomatene i fire  og putt de i gryten sammen med persille og timian, husk å røre ofte, det skal bare surre ikke bli brunt. Hell over hvitvin og buljong og la det hele få koke i ca.15 minutter. Sil suppen, bruk en sleiv eller en skje og press lett slik at du får ut all kraften, så heller du kraften tilbake i kjelen.
Rør ut maizenna i fløten og hell det inn i suppen mens du rører rundt, ha i osten og la den smelte, smak til med salt og pepper. Hold suppen varm.
Skjær fenikkel i tynne ringer som stekes raskt i litt smør på stekepannen, den skal være sprø, ikke gjennomstekt.
Øs den varme suppen opp i dype tallerkener, fordel rekene og den stekte fenikkelen i suppen og pynt med dill. Godt brød ved siden av og hvitvin - nyt et fantastisk måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar