søndag 19. februar 2012

Fylte egg på røkelaks


Smørbrød med røkelaks smaker nydelig i seg selv og ekstra nydelig med hjemmebakt rugbrød som har fått en rask tur i brødristeren og dette fylte egget i tillegg. Faktisk ble dette rene luksuslunsjen, men så er det kjekt å overraske med noe ekstra av og til.

                                  Til 2 smørbrød trenger du:                                   

2 skiver rugbrød
6 skiver røkt laks
Til de fylte eggene trenger du:
1 - 2 skiver finhakket røkt laks
2 -3 hardkokte egg
1 ss majones
2 ss rømme/lett rømme
1/2 ts god sennep
Litt presset citron
1 ts finhakket rødløk
Salt og pepper
Dill til pynt


 Har du ikke rugbrød så bruk et annet godt brød og la skivene få en omgang i brødristeren, liker du smør på brødet så ta på et tynt lag. Kok eggene 8 - 10 min. og avkjøl i kaldt vann. Når eggene er helt avkjølt deles de i to på langs med en skarp kniv. Ta ut eggeplommen med en liten skje, og bland eggeplommene med majones, løk, finhakket laks, rømme og sennep, smak til med salt, pepper og
citron. Legg røket laks på brødet og sett eggehviten oppå laksen, fyll eggehvitene med lakserøren og pynt med en eggebåt og frisk eller tørket dill. Et herlig lunsjmåltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar