mandag 20. februar 2012

Knallgode rundstykker med valmuefrø


Disse rundstykkene er som nystekte når du tar de rett fra frysen og legger de i stekeovnen på ca. 120 grader, da er rundstykkene ferdig til å nytes når kaffen og frokostegget er klart.
Dette er en enkel gjærdeig som er god å jobbe med og lett å trille ut til rundstykker av.

                                                       Du trenger:                                                 
6 dl melk (lettmelk)
100 gr smør
1 ts salt
50 gr gjær
1 1/2 dl solsikkefrø
4 dl sammalt hvete fint
3 dl sammalt hvete grov
6 - 7 dl hvetemel


 Smelt smøret på svak varme og hell i melken, melk og smør skal bli knapt fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken, bland alt det tørre og spe med væsken til en jevn smidig deig. Bruker du kjøkkenmaskin kan du la maskinen gå  5 - 8 minutter, bruker du håndkraft, rører du så lenge og mye du klarer.
Dekk bollen med plast og sett den på et lunt sted. Mange bruker badegulvet, det er ikke så lurt, da får du for rask heving i bunnen av bollen. La deigen heve i ca. 40 - 60 minutter.  Ta den ferdighevede deigen ut på bakebordet med litt mel, kna deigen sammen, rull til en pølse og del opp i passende emner. Trill til boller og så trill litt fra ene siden til rundstykker som er litt avlange. La rundstykkene heve seg mens stekeovnen blir ca. 210 grader varm. Pensle med sammenpisket egg og strø med valmuefrø.
Stek i 18 - 20 minutter, avkjøles på rist.


Nyt de deilige nystekte rundstykkene med smør, geitost eller en god marmelade og en nytrekt kopp kaffe eller the.
Rundstykkene er fine å fryse og blir som nystekte etter tining i stekeovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar