lørdag 11. februar 2012

Rips og bringebær trifli


Dessert hos oss blir det helst når vi har gjester, og da som oftest noe av frukt og bær, friskt og godt, og kan varieres på utallige måter, og når butikkene har et godt utvalg av bær i frysedisken må jeg innrømme at jeg frotser litt. Egentlig skulle det være bare rips i denne desserten her, men jeg blandet med bringebær, en veldig god kombinasjon, men her kan man velge, bare rips, bare bringebær eller bege deler. Egentlig skal det også brukes fingerkjeks, jeg brukte hjemmelagde havreflarn, det var fantastisk godt.
                           
                           Til 4 porsjoner trenger du;                          
4 dl bær
3 - 4 ss melis
2 eggeplommer
3 ss sukker
100 gr mascapone
2 eggehviter
Ca. 8 kjeks
                                                                                                    
Rør sammen bær og melis. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, pisk eggehvitene stive.
Rør maskapone inn i eggedosisen, vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten, bruk en slikepott.
Legg lagvis i serveringsglass, først kjeks i biter så bær og krem oppå bærene, gjenta en gang til.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar