lørdag 25. mai 2019

Vannbakkels med egg og rekesalat


Dett er en grunnoppskrift på vannbakkels som du kan fylle med krem og bær og bruke til kaffen eller dessert, eller som her fylle vannbakkelsene med noe salt og bruke de på koldtbord, til forrett eller på et tapasbord. Samme oppskrift kan også brukes hvis du skal bake en waleskringle eller små profiteroles som fylles med krem eller iskrem.

DU TRENGER:

2 1/2 dl vann
125 gr smør
125 gr hvetemel
3-4 egg

Ha vann og smør i en kjele med slippbelegg, rør til smøret smelter og kok opp.Ta kjelen bort fra varmen og tilsett melet, rør kraftig, sett kjelen tilbake på platen og rør til du har en jevn deig som slipper kantene på kjelen. Ta kjelen bort fra varmen igjen og la innholdet kjølne en del. Rør inn 1 egg av gangen og rør kraftig slik at egget blir godt blandet inn i deigen. Etter at du har rørt inn tre egg ser du om deigen er passelig til å sette i topper på stekebrettet, er det for tykt, tilsetter du et 1/2 eller 1 helt egg til. Nå kan du sette deigen med en skje i passe store klatter på et stekebrett med bakepapir, eller du kan også bruke en sprøytepose og lage fine rosetter  hvis du vil ha ekstra fine vannbakkels. Stek vannbakkels på 200 grader over/undervarme i ca. 30 - 40 minutter etter størrelsen. En ting er svært VIKTIG du må ikke åpne døren på stekeovnen før vannbakkelsene har stekt i minst 20 minutter, da kan vannbakkelsene falle sammen. Avkjøles på rist. Vannbakkels kan fryses uten fyll.
Jeg har fylt vannbakkels med eggesalat i dag og brukt de på et koldtbord, de smakte virkelig godt. Du kan også pynte med en liten bit røykelaks i stedet for reker.


EGG OG REKESALAT:

6 hardkokte egg
Ca. 2 dl rensede reker (ta av til pynt)
Ca. 2 finkuttede vårløk
Ca. 1 dl majones 
Ca. 1 dl creme fraiche
2 ts dijon sennep
Salt - pepper
Noen få dråper sitron

Hakk eggene og rens rekene. Ta av reker til pynt og resten grovhakkes. Rør sammen majones og creme fraiche og smak til med salt, pepper og noen sitrondråper. Vend inn egg, reker og finkuttet vårløk i majonesblandingen. Settes kaldt til vannbakkelsene skal fylles, og det må gjøres rett før servering. Pynt med en reke og legg over vannbabbelstoppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar