fredag 10. mai 2019

Quesadillas med crunchy fyll


Sprøstekte tortillas fylt med masse godsaker ble skikkelig digg. Dette er mat som passer til å spise med fingrene foran TV, som er raskt å tilberede og som du kan smakstilsette akkurat slik du vil - med andre ord dette ble knasende godt. Bruk gjerne annen fyll og andre krydder, godt blir dette uansett. Denne porsjonen jeg har laget her er nok til fire slike doble tortillalefser.

DU TRENGER:

400 - 450 gr karbonadedeig
1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss tomatpure
2-4 ss lett creme fraiche
(Litt vann)
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts spisskummen (hvis du vil ha den spesielle taco-smaken)
Salt - pepper
Smør/olje til steking

8 tortillalefser
Liten pose salat eller oppkuttet hjertesalat
Nachoschips
Ca. 200 - 250 gr revet ost
1 - 2 avocado
Liten boks mais


Stek karbonadedeigen på stekepannen i litt smør/olje på samme måten som når du lager taco. Tilsett finhakket løk og hvitløk som får surre med til løken begynner å bli myk. Tilsett tomatpure, og smak til med krydder. Rør inn creme fraiche og litt vann hvis det ser tørt ut. Kok opp og smak til med salt, pepper og mere krydder etter smak, noen vil ha fyllet litt "hot", andre liker det litt mildere. Legg den ferdige karbonaderøren over i en bolle eller skål og rengjør stekepannen.
Rasp osten, finhakk avocadoen og hell vannet av maisen.
Ha litt smør/olje i stekepannen og varm opp. Legg fyll på en tortillalefsene jevnt utover, men ikke helt ut i kantene slik: Først litt salat, så karbonaderøre, sammen med litt mais, noen nachoschip, godt med raspet ost og avocado til slutt. Legg en tortillalefse over og klem lefsene litt sammen. Legg det hele over i stekepannen, legg på lokk, juster varmen slik at det ikke blir brent, og stek til du ser den underste lefsen er sprø, da er det tid for å snu lefsene slik at det blir like mye stekt og sprøtt på den andre siden. Jeg bruker et flatt lokk til snuingen da går det smertefritt. Legg den ferdigstekte quesadillaen over på et skjærebrett og kutt opp i fire like store biter med en skarp kniv, før du legger neste ladning i stekepannen.
Det smaker godt med en salat eller oppkuttet mango og tomat som tilbehør. Vil du ha en dipp, kan du smake til gresk yoghurt med chilisaus, eller du kan bruke tacosaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar