torsdag 2. mai 2019

Søtpotetsuppe med tomater og bacondryss


Her kommer det enda en restesuppe, det er ikke ende på hva man kan bruke til å lage suppe av. I dag har jeg brukt en bit søtpotet og noen tomater som begynte å bli aldri så lite skrukkete på skallet, ja og så et par ingredienser til, bl.a. en liten rest frossen kremfløte.


AV DETTE BLE DET SUPPE  TIL TO PERSONER:

1/2 søtpotet i små biter (ca. 200 gr)
1 gulrot i små biter
1 grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
4 tomater
Ca. 1ss tomatpure
1 buljongterning
Ca. 1 dl kremfløte
Ca. 1-2 dl melk
Ca. 5 dl vann
Salt - pepper
Presset sitron
1 ts basilikum
Liten klype chilipulver
God olivenolje
Ca. 100 gr bacon 


Begynn med å flå skinnet av tomatene. Det gjør du enklest ved å skjære et kryss i tomatskinnet med en skarp kniv og putte de i kokende vann i to - tre minutter. Ta de opp og la de kjølne litt, så er det lett å flenge av skinnet. Ta ut innmaten av tomatene og hakk de i små biter. Hakk løken og la den surre i litt god olje til den blir blank og myk. tilsett hvitløk, søtpotet og gulrot i småbiter og la dette få surre sammen et par minutter mens du tilsetter tomatpure. Tilsett vann, buljongterning og de hakkede tomatene og kok opp. Kok over middels varme til alt er mykt, tilsett kremfløte og melk og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper, krydder og sitron.
Mens suppen koker steker du bacon som du drysser over suppen før den skal spises. Krutonger og focaccia smaker veldig godt til suppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar