mandag 20. mai 2019

Tarte flambée med ost, bacon og tomater


Terte med masse godsaker, lager du denne uten bacon blir det et vagansk måltid som også smaker kjempegodt. Du kan bytte ut asparges med brokkoli, og du kan sløyfe tomater, altså her kan du mikse og trikse som du vil, men ost hører med. Denne terten er nok til to. Du kan også bruke en pizzabunn eller en ferdig paibunn, vil du lage paibunnen selv får du en grei og lettvint oppskrift her.


DU TRENGER TIL PAIBUNN:

150 gr hvetemel
100 gr mykt smør
1 stor ss kesam eller gresk yoghurt
2 ss kaldt vann

Kna sammen smør, mel og kesam mens du tilsetter vann. Sett deigen i kjøleskapet i 15 - 20 minutter. Kjevle deigen ut slik at den dekker formen og litt over kanten av formen og sett formen med deigen i kjøleskapet i 20 - 30 minutter. Ta ut formen og prikk bunnen med en gaffel.

FYLL:

100 - 150 gr smøreost med urter
Ca. 1 dl lett creme fraiche
1 rødløk i tynne skiver
Ca. 100 - 150 gr bacon i små terninger
5-6 asparges i biter
6-8 småtomater delt i to
Litt olivenolje
1 ts oregano eller timian
100 gr revet ost
Ca. 2-3 ss revet parmesan (kan sløyfes)

 
La baconbiter få surre på stekepannen til de får en lett brunfarge. Surr rødløken i litt olivenolje til den begynner å få farge. Rør sammen smøreost og creme fraiche og smør det utover bunnen på terten. Legg på stekte baconbiter og den stekte rødløken. Legg på asparges i biter og halve småtomater. Ringle litt olje over tomaten og dryss over oregano eller timian. Legg på ost og parmesan. Stek terten ved 200 grader i ca. 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar