onsdag 29. mai 2019

Pæremarmelade med fennikel og eple


Dette er en marmelade man ofte får til ost i Frankrike og da gjerne til chevre, men marmeladen er nydelig også til andre oster og til norske oster. Å servere et ostefat til gjester er både hyggelig og lettvint, særlig når man har noen ekstra godsaker til osten. Jeg har valgt å  kjøre denne marmeladen glatt med stavmikser, men det er valgfritt. Vil du ha en marmelade med fruktbiter er det lurt å bruke syltesukker som inneholder litt pektin, da blir det en litt fastere marmelade.


DU TRENGER:

300 gr pæer i biter
200 gr epler i biter
100 gr fennikel i tynne ringer
3 - 4 dl sukker
Saft  og raspet skall av 1 sitron
Ca. 50 gr valnøtter (kan sløyfes)

Skrell frukten og del opp i biter, del fennikel i tynne skiver. Ha alle ingrediensene untatt valnøtter i en kasserolle og kok opp. Demp varmen og la alt småkoke til frukt og fennikel er helt møre, smak underveis om marmeladen er passe søt, og tilsett evnt. mere sukker. Kjør glatt med en stavmikser hvis du vil ha en glatt marmelade. Tilsett hakkede valnøtter. Marmeladen kan fryses.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar