søndag 12. mai 2019

Fiskegryte med fennikel og urter


I denne lille fiskegryten kan du bruke det fiskeslaget dau har tilgang på. Gryten fikk en ekstra god smak av urter, og det var veldig godt med reker på toppen, men reker kan sløyfes, gryten er riktig så god uten. Sausen er kremaktig og har en mild god smak.


 DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1/2 grovhakket løk
1 liten eller 1/2 grovhakket fennikkel
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 10 cm finsnittet purreløk
Olivenolje
Ca. 1 1/2 dl vann
1 fiskebuljong terning eller litt skalldyrfond 
1 dl hvitvin
1 1/2 dl creme fraiche, Drømmelett eller kremfløte
Ca. 300 gr fisk i terninger
2-3 ss urter (bruk det du har)
Liten klype kajennepepper
Salt - pepper
Reker

Ha olivenolje i en gryte som du skal lage retten i, legg i løk, fennikel og hvitløk og la dette sure til løken er blank og myk. Tilsett vann, hvitvin og buljongterning. La gryten småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett creme fraiche og kajennepepper, kok opp og legg i fisken og vend inn urtene. La gryten stå på lav varme og syde/trekke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Fiskegryten servers med ris, brød eller poteter. Hvis du bruker reker, skal de tilsettes ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar